Autosleutel bijmaken met startonderbreker

Het kan soms voorkomen dat je auto niet meer start en dat kan verschillende redenen hebben. Je accu kan bijvoorbeeld leeg zijn, maar ook je autosleutel kan defect zijn. In dit geval moet je een autosleutel bijmaken met startonderbreker.

De moderne sleutel heeft tegenwoordig de vorm van een afstandsbediening en bevat een transponder in zich. Een transponder is een chip die ervoor zorgt dat de auto alleen start wanneer de sleutel in het contact staat. Dit systeem is ingevoerd om diefstal van auto’s tegen te gaan. Helaas kan het soms gebeuren dat je transponder kapot gaat en dan moet je een nieuwe autosleutel bijmaken.

Om een autosleutel bij te maken, moet je naar een erkende sleutelmaker of autodealer. Zij hebben de benodigde apparatuur om een nieuwe sleutel met een transponder te maken. Dit is een dure aangelegenheid, maar gelukkig zijn er ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in het bijmaken van autosleutels. Zij kunnen vaak dezelfde sleutel met een nieuwe transponder voor minder geld leveren.

Als je eenmaal een nieuwe sleutel hebt, moet je deze programmeren om te werken met je auto. Dit doe je door simpelweg de sleutel in het contact te steken en een aantal keer te starten. De auto zal dan automatisch de sleutel herkennen en je kunt weer gewoon gebruik maken van je auto.

Mocht je toch nog problemen ondervinden met het starten van je auto, dan is het verstandig om contact op te nemen met een garage of erkende autodealer. Zij kunnen helpen bij het oplossen van het probleem.