Golf GTE Skylight heeft 3,1 kW (en dat is de stereo!)

De nieuwe Volkswagen Golf GTE Skylight is speciaal gebouwd voor een leuke VW-meeting.

Naast publiek om te bedanken bij F1-overwinningen, misten we nog iets tijdens het door corona geplaagde 2020 (en ook nog een beetje in 2021). We hebben het over het GTI-treffen aan de Wörthersee. Dit evenement begon ooit als een samenkomst met een paar dikke auto’s, een barbecue en een goede hifi-installatie. Tegenwoordig is het een enorm evenement.

Dermate groot dat Volkswagen het moment gebruikt om zelf enkele projecten te laten zien. Op de Wörthersee houdt men wel van het dikkere en snellere spul, dus logisch dat VW zich daar op focust. Met de Golf GTE Skylight is dat niet anders. Sterker nog, deze auto is specifiek gebouwd voor het Wörthersee-treffen. Voor de duidelijkheid: in 2021 is het evenement óók gecanceld, maar dat weerhoudt VW er niet van wat leuke projecten te laten zien die men anders daar zou onthullen.

Stageproject

De basis van de Golf GTE Skylight is uitaard de reguliere Golf GTE, de sportieve plug-in hybride van VW. De auto is bedacht door 16 stagiairs bij Volkswagen. Het thema blauw zien we geregeld terugkomen. Op de velgen, de stickerset en met name in het interieur.

Daar zien we de bekende sportstoelen met zwarte en blauwe bekleding. Met enkele lichtblauwe details wordt geheel afgemaakt. Dit zou Volkswagen wel mogen aanbieden op de Golf GTE. Het ziet er namelijk een stuk frisser en moderner uit dan het verplichte zwart of grijs.

Niet alleen de bekleding van de Golf GTE Skylight is nu blauw, ook de afwerking op het stuur en dashboard. Dat stuurwiel is overigens afkomstig van een Golf R. Hoogtepuntje aan boord is de stereo, goed voor 3.100 watt!