M8 CSL met 700 pk en kaal interieur onderweg

De BMW M8 CSL is onderweg naar morgen. Wat een topserie was dat, zeg.

BMW is eenmerk van uitersten. Met voorwielaangedreven 1 en 2 Series wordt de loyaliteit van de fans op de proef gesteld. Gelukkig heeft BMW ook een enorme hoeveelheid topwagens waar we dan wel weer heel erg blij van worden.

De BMW M8 is zo’n auto. Een dikke V8 met minimaal 600 pk is natuurlijk altijd goed. Het is alleen een beetje een lastige propositie. Dat komt voornamelijk door de concurrentie. Een Porsche 911 Turbo, Bentley Continental GT of Ferrari Roma zijn nauwelijks duurder.

M8 CSL

Misschien wel het grootste ‘probleem’ van de BMW M8 is de M5. Voor veel minder geld heb je exact dezelfde auto met twee deuren extra plus een hoop ruimte. Maar BMW heeft een heet ijzer in het vuur in de vorm van de BMW M8 ‘CSL’. De basis voor die auto wordt de BMW M8 Competition, die met 625 pk al niet karig bedeeld is. Volgens sommige bronnen zal het vermogen stijgen naar zo’n 700 pk.

Maar misschien wel het meest opvallende is dat BMW de M8 CSL een hardcore karakter gaat meegeven. Zie het als een soort tussenstap tussen de M8 Competion en de M8 GTE raceauto op Le Mans.

Prototypes

Er zijn al exemplaren van de M8 CSL gespot op de Nürburgring met acryl-glas, gestript interieur en rolkooi. Daarmee zal BMW dus een (flinke) stap verder gaan dan dat ze met de BMW M5 CS gedaan hebben.